Acrylverf verwijderen

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Dat geldt ook voor het verwijderen van acrylverf vlekken. Dus als je geen acrylverf verwijderen wil uit je kleding, trek dan oude kleding aan tijdens het schilderen. Natuurlijk kun je ook een speciaal schilder schort kopen zodat knoeien met acrylverf geen kwaad kan. Gebeurt het je toch dat je acrylverf geknoeid hebt op je goede kleding, wees er dan snel bij! Natte acrylverf is namelijk makkelijker te verwijderbaar dan droge. Gebruik de volgende technieken om je kleding schoon te krijgen.

Het verwijderen van natte acrylverf

Als je natte acrylverf wilt verwijderen, spoel dan direct je kleding met heel veel water uit. Doe wat wasmiddel op de acrylverf vlek. Wrijf het wasmiddel goed in met een borstel of een schuursponsje, kijk daarbij wel uit dat je de stof niet beschadigd. Stop daarna het kledingstuk direct in de wasmachine met eventueel een extra vlekoplosser erbij.

Opgedroogde acrylverf uit kleding verwijderen

Helaas kom je er soms pas na een tijdje achter dat je geknoeid hebt, de acrylverf is dan al opgedroogd. Laat in dit geval het gedeelte van het kledingstuk met de opgedroogde acrylverf vlekken, weken in bakje onverdunde groene zeep. Daarna het kledingstuk op een normale manier wassen in de wasmachine eventueel met nog wat extra vlekoplosser erbij. Een bakje met groene zeep kun je ook gebruiken om je opgedroogde acrylverf kwasten weer schoon en zacht te krijgen.

Laatste redmiddel

Zitten de acrylverf vlekken na de behandeling en wasbeurt nog steeds in je kleding? Dan is het mogelijk om ze als nog te verwijderen met een mengsel van spiritus en een paar druppels ammonia. Dep de kleding in het mengsel. Doe dit uitermate voorzichtig en niet te lang. Doe bij dit klusje handschoenen aan en beschouw het als een laatste redmiddel. Nadat je klaar bent met deppen, stop dan het kledingstuk direct in de wasmachine.
Geschiedenis Acrylverf, Acrylverf verwijderen