Over acrylverf

Acrylverf is een verf op waterbasis. Omdat de verf in water oplosbaar is, droogt deze snel en is vrijwel geurloos. Er zijn verschillende soorten in de handel te verkrijgen. Het is een kwestie van smaak naar welk merk je voorkeur uitgaat, want qua kwaliteit zijn de meest bekende merken nagenoeg gelijkwaardig. Lees meer over de verschillende merken.
Lees verder 

Primaire kleuren

Er is een overvloed aan kleuren, maar er zijn er maar drie echt belangrijk! De primaire kleuren zijn namelijk de basis voor alle andere kleuren. De primaire kleuren rood, geel en blauw vormen in feite de basis voor alle mogelijke kleuren. Met behulp van deze drie kleuren, in combinatie met wit en zwart, zijn praktisch alle denkbare kleuren te maken. Het enige wat je moet doen, is mengen! Wil je meer weten over de primaire kleuren?
Lees verder 

Portret in acrylverf

Portretschilderen is één van de lastige opdrachten in de schilderkunst, zeker als je een realistisch portret wil schilderen. Met deze handige tips & trucs kun je in ieder geval een goede start maken met een portretschilderen! Ga er niet vanuit dat het in één keer lukt, heb plezier aan het portretschilderen dan leer je het vanzelf! In deze video uitleg laat Rem de Boer zien hoe je een portret opzet.
Lees verder →

Over de geschiedenis van acryl

De geschiedenis van deze verfsoort gaat terug naar omstreeks 1930, terwijl de aard en keuze van kleurstoffen, pigmenten en bindmiddelen toen al een ontwikkeling van duizenden jaren achter zich hadden. Otto Röhm was de uitvinder van de commerciële acrylaatdispersies, dat werd verkocht als metaal- muur- en houtverf. Het Amerikaanse bedrijf Bocour Artist Colors ontwikkelde in 1947 in een oplossend mengsel van xyleen, tolueen en terpentijn, een methacrylaatdispersie. Deze uitvinding werd als kunstenaarsverf in 1949 onder de aandacht gebracht. Leer meer over het ontstaan van deze unieke verfsoort!
Lees verder →
Benodigde Materialen Acrylverven, Schilderen voor beginners