Portret in acrylverf

Het schilderen van een portret in acrylverf wordt vaak gezien als een lastig klusje. Dat is het op zich ook, zeker als je een eindresultaat wilt hebben dat realistisch overkomt. Een model vinden dat wil poseren zodat jij je portret in acrylverf kunt maken is trouwens ook een lastige klus. Probeer maar eens iemand te vinden die lang kan stilzitten of staan in dezelfde houding. Natuurlijk is het mogelijk om het model te fotograferen in de houding die jij wilt realiseren op je doek. Je kunt dan de foto gebruiken om die houding te evenaren.

Wat is lastig bij het schilderen van een portret in acrylverf

Wanneer je een portret gaat schilderen met acrylverf moet je ervan uitgaan dat je resultaat niet direct perfect is. Het mooie is dat je snel van je fouten zult leren. Hierdoor blijf je gemotiveerd en zal je zien dat het de volgende keer al stukken beter lukt. Kijk ook naar het werk van andere portretschilders. Je vindt op het internet een reeks filmpjes die je kunnen helpen de juiste techniek te leren kennen. Bij het schilderen kun je diverse mogelijkheden tegenkomen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de kleur van de huid. Ondanks je wellicht een model hebt waarnaar je kijkt, is het lastig te bepalen welke verf je moet kiezen om de juiste huidskleur te maken.

De volgende stappen kunnen je helpen bij het portretschilderen

Start je portret altijd door een schets te maken, dit kan met houtskool op schilderpapier. Ga daarna eerst experimenteren met de kleuren die je wilt gebruiken. Denk ook na over de ondergrond van je portret, vaak geeft een goede kleur ondergrond de sfeer van je portret weer. Start dan op het echte schilderdoek en teken dan eerst met een dunne penseel. Dan is het eindelijk tijd om te gaan schilderen. Werk als laatste aan de detaillering. Neem eerst even een afstand en kijk eens rustig naar je schilderij. Pas daarna de laatste kleine details aan en zet natuurlijk je handtekening erop!

Portret in acrylverf schilderen? In deze video uitleg laat iemand zien hoe je een portret opzet en schildert met acrylverf.

Portret in acrylverf

Portret in acrylverf schilderen? In deze video uitleg laat iemand zien hoe je een portret opzet en schildert met acrylverf.
Portret in acrylverf