Benodigde materialen acrylverven

De benodigde materialen voor het acrylverven kun je zo groot maken als je zelf wilt. Voordat je aan de slag gaat, dien je wel over een aantal standaard dingen te beschikken, anders ben je snel uitgeschilderd. We zetten de meest voor de hand liggende benodigde materialen voor acrylverven op rij.

De verf

Niet onbelangrijk is de verf. Wanneer je net begint, heb je aan een paar tubes of potjes acrylverf voldoende. De kleuren wit en zwart heb je sowieso nodig, want deze worden veel gebruikt voor het lichter en donkerder maken van keuren. Neem daarnaast de drie basiskleuren Ultramarijn, Cadmiumgeel en Cadmiumrood. Je kunt hiermee tevens de meeste secundaire kleuren creëren zoals paars, groen en oranje.

Penselen & paletmessen

Tot de primaire benodigde materialen voor het verven met acryl behoren eveneens de synthetische of varkensharen penselen en/of paletmessen. Het hangt een beetje af van de techniek, de stijl en de ondergrond welke penselen je het beste kunt gebruiken. Ga je nat werken, gebruik dan aquarelpenselen. Ga je een schilderij op hardboard of linnen maken? Gebruik dan kwasten met varkensharen. Wil je reliëf aanbrengen in schilderij? Maak dan gebruik van een paletmes. Acrylverf is een verfsoort die zich prima met allerlei penselen en middelen laat verwerken. Tip: laat nooit de verf op je penselen opdrogen, want dan kun je nieuwe kopen.

Dragers & papier

Ook een ondergrond behoort tot de uitrusting van je benodigde materialen voor het acrylverven. Kies je voor papier? Gebruik dan het liefst 400 grams papier, verkrijgbaar in ruw en glad. Verder kun je je ook eens uitleven op schilderkarton, aquarelpapier, geprepareerd doek, linnen op papier en hardboard.

Tot slot is het handig om tevens keukenpapier of een oude lap, twee potten water en desgewenst een medium voor glans of verdunner aan je benodigde materialen voor acrylverven toe te voegen.
Benodigde Materialen Acrylverven, Schilderen voor beginners