Schilderen met acrylverf

Kunst van schilderen met acrylverf

De kunst van schilderen met acryl zit hem in de manier waarop je de verf gebruikt. Acrylverf kan onverdund worden gebruikt. Dit betekent dat je schildert met de verf direct uit de tube. Acrylverf kan daarnaast ook verdund tot zeer verdund worden gebruikt. De verf wordt dan gemengd met water of een speciale verdunner.

Manieren van schilderen

Zoals gezegd, kun je met acrylverf op verschillende manieren schilderen. Het is altijd wel het beste om verfsoorten te gebruiken van een en dezelfde basis en het liefst ook van hetzelfde merk. Wil je toch diverse verfsoorten gebruiken, dan is het verstandig om van te voren eerst uit te proberen of de combinatie geen problemen oplevert. Het zou zonde zijn wanneer er op je eigenlijke werk storende verschijnselen ontstaan. Ontdek welke schildertechniek met acrylverf het beste bij jou past. Bekijk hieronder de gehele pagina voor meer acrylverf tips.
Lees verder →

Acrylverf aanbrengen op een palet

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je het beste je verf kan verdelen op je verf palet. Lees verder →

Kleuren temperen; wat wordt hiermee bedoeld?

Met kleuren temperen, ook wel dempen genoemd, wordt bedoeld de kleurtonen verzachten, matigen, af laten zwakken ofwel minder helder maken. Door de kleuren in de juiste verhoudingen te mengen, verzwakken of te minderen, ontstaat het juiste kleurencontrast.

Wanneer gebruik ik deze techniek?

Wie gaat schilderen met acryl, zal op den duur merken dat je hiermee je ware gevoelens kunt uitdrukken. Je kunt namelijk schilderen terwijl je nog weinig inspiratie hebt. De droogtijd van de lagen is zo kort, dat je al snel… Bekijk hieronder de gehele pagina voor meer acrylverf tips
Lees verder →

Landschap schilderen met acrylverf

In de volgende video uitleg krijg je te zien hoe Tiest Simons een landschap schildert met acrylverf aan de hand van een foto. Bekijk hieronder de gehele pagina met tips en de film over het schilderen van een landschap.
Lees verder →

Tulpen schilderen met acrylverf

Wil je leren een bos tulpen te schilderen met acrylverf? In deze video uitleg laat Rob Komala stap voor stap zien hoe je te werk gaat. Lees verder →

Schilderen met acrylverf