Tulpen schilderen met acrylverf

Tulpen schilderen wordt vooral in Nederland erg vaak gedaan. Dat is niet zo gek want deze bloem is zeer geliefd onder het Nederlandse volk. Maar wist je dat de tulp oorspronkelijk niet uit Nederland komt maar uit Turkije! Al vanaf de middeleeuwen werd de tulp al gekweekt en verhandeld in dit land waarna deze naar Nederland kwam. Niet alleen omdat de tulp als zo’n Nederlandse bloem gezien wordt is deze populair. Het schilderen van de tulp is ook populair omdat deze zo veelzijdig is qua kleur betreft.

Het gebruik van diverse stijlen

Je kunt verschillende schilder stijlen gebruiken voor het schilderen van tulpen en andere bloemen. Tulpen op het doek zetten kun je doen met een klassieke, moderne, abstracte of figuratieve schildertechniek. Daarnaast is het ook nog mogelijk om diverse ondergronden te kiezen. Gebruik bijvoorbeeld acrylverfpapier of schildersdoek. Daarbij kun je de achtergrond kleur licht of donker maken, dit heeft beide weer een heel ander effect op je schilderij met tulpen. Acrylverf heeft als voordeel dat je achteraf nog donkere kleuren lichter kunt maken en lichte kleuren donkerder. Het is mogelijk om schaduwen aan te brengen en harde kleuren verzachten. Je kunt hierdoor de tulp schilderen op talloze manieren. Begin gewoon met het schilderen van tulpen, gebruik eventueel de video op deze pagina als voorbeeld.

Het schilderen van tulpen is niet moeilijk

Wil jij leren een prachtige bos tulpen te schilderen met acrylverf? Dat is minder moeilijk dan je misschien denkt. Je moet het gewoon proberen. De video onderaan deze pagina laat je stap voor stap zien hoe je het schilderen van tulpen kunt bewerkstelligen. Deze start met een korte uitleg over de materialen die je nodig hebt. Daarna volgt de compositie en de schets uitleg. Vervolgens het echte schilderen. Als je de stappen precies opvolgt zoals Rob Komala dat uitlegt in de video, dan heb jij binnen een korte tijd een mooie bos tulpen op je schilderdoek staan!

Nog een filmpje voor mensen die goed zijn in vreemde talen.
tulpen schilderen met acrylverf